BATMAN / MERKEZ - Mehmet Şimşek İlkokulu

Şbt

OKULUMUZ 1/B SINIFI ÖĞRENCİLERİNDEN DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA YAPTIKLARI DEYİMLER VE ATASÖZLERİ ÇALIŞMALARI

Şbt

OKULUMUZDA SAĞLIKLI BESLENİYORUM PROJESİ KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ FİZİKSEL AKTİVİTELER

GÜNE SPORLA BAŞLAYALIM

Şbt

Okulumuz öğrencileri "İYİLİK YOLCULARINA ALTIN HİKAYELER" kitabının yazarı METİN ÖZMEN ile biraraya geldiler

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ "DEYİMLER VE ATASÖZLERİ" OKUMALARI

Ock

4/A Sınıfı Öğrencileri, fen bilimleri dersinde maddenin özellikleri ile gündelik hayatta kullanım alanları arasında ilişki kurup suda yüzen ve batan maddelerle ilgili deney yaptılar.

Malzemeler: Taş, bilye, çivi,plastik kapak,peçete,karton, pinpon topu,tahta parçası.

Deney Sonucu

Bir cismin yoğunluğu sıvının yoğunluğundan küçükse cisim yüzer, sıvının yoğunluğuna eşit ise cisim askıda kalır, sıvının yoğunluğundan büyükse cisim batar sonucuna ulaştılar..

Ock

AYIN EN TEMİZ SINIFI YARIŞMASINDA ARALIK AYINDA 1/B SINIFIMIZ EN TEMİZ SINIF SEÇİLMİŞTİR.

Okulumuz öğrencilerine temizlik bilincinin kazandırılması, daha temiz bir okul ortamı oluşturulması ve çevresini temiz tutma alışkanlığı kazanmaları için yaptığımız bu çalışmada  1/B sınıfımız aralık ayında en temiz sınıf seçilmiştir. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ara

Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesi kapsamında "OYNA-EĞLEN-ÖĞREN" projesiyle 1/A sınıfı öğrencilerimiz pet bardaklar ile 10'arlı ritmik sayma yaptılar.Öğrencilerimiz bu güzel etkinlikle hem oynadı hem eğlendi hem de öğrendiler.

Ara

Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesi kapsamında "HER YERDE OKURUZ" projesi ile bugünkü okuma durağımız Batman Belediye parkı oldu. Yer,zaman ve mekan fark etmeksizin her yerde okuruz.

Ara

Okulumuz 1/C sınıfı öğrencileri Muzogram tekniği ile ritim çalışması yaptılar. Öğrencilerin ritim duygusunun gelişimini destekleyen muzogram tekniği ile öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirdiler.

Ara

Okulumuz 4/A  sınıfı öğrencileri geleneksel Türk gölge oyunu olan Hacivat ve Karagöz etkinliğinde bir araya geldiler.  öğrencilerimiz, eğlenceli ve öğretici bir deneyim yaşayarak kültürümüzü daha yakından tanıma fırsatı buldular. Bu etkinlik, öğrencilere hem geleneksel sanatı keşfetme hem de birlikte çalışma ve ekip ruhu geliştirme şansı sundu. çalışmalarından dolayı sınıf öğretmenimiz Edanur TURGUT hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize yönelik verimli ders çalışma semineri yapıldı.

Ara

Okulumuz öğrencilerine bağımlılıkla mücadele kapsamında 'Tütün Bağımlılığı' semineri yapıldı.

Ara

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINDAN  ÖMER URAZ HOCAMIZ OKULUMUZA GELİP ÖĞRENCİLERİMİZE 'PEYGAMBERİMİZ VE AHLAKI' KONULU ÇOK DEĞERLİ BİR KONFERANS VERDİLER.  KENDİSİNE BU DEĞERLİ KATILIMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

En İyi narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında zararlı madde bağımlılığı ve kullanımına yönelik emniyet mensuplarınca velilerimize seminer verildi

Ara

Öğrencilerimize yönelik sağlıklı yaşam semineri yapıldı.